Angsttandarts

Angsttandarts

Bang voor de tandarts? De angsttandartsen van VieDenta Kliniek bieden de oplossing!

Een tandartsbezoek is voor velen onder ons geen favoriete bezigheid. Maar wist u dat zo’n 800.000 mensen door angst al jaren niet meer bij de tandarts zijn geweest? U bent dus zeker niet de enige! Nare ervaringen met tandartsen in het verleden en angst voor pijn of om de controle over de behandeling te verliezen, zijn redenen die vaak worden genoemd. Om het voor u makkelijker te maken om die stap naar de tandarts weer te zetten, is het een goed idee om een afspraak in te plannen bij een gespecialiseerde angsttandarts, zoals VieDenta Kliniek.

Waar komt deze angst vandaan?

Angst voor de tandarts kan op verschillende manieren ontstaan. Wanneer u in het verleden een traumatische ervaring heeft gehad met de tandarts, kan dit resulteren in een angst die ervoor zorgt dat u jaren niet meer bij de tandarts bent geweest. Verder kan het geluid van de boor als traumatisch worden ervaren en kunt u het gevoel hebben dat u de controle verliest over de behandeling. Angst voor het niet weten wat er komen gaat is ook een veelgehoord probleem. Vaak ontstaat angst door de jaren heen. Doordat een behandelachterstand vaak gepaard gaat met angst voor de tandarts, wordt deze angst vaak alleen maar erger door grotere problemen die ontstaan in de mond.

 

Bij VieDenta Kliniek zijn we gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts. We nemen alle tijd voor uw vragen en stellen u op uw gemak. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van angstpatiënten en zullen u dan ook met alle tijd en aandacht meenemen in dit proces.

Wat doet een angsttandarts?

Wanneer u bij VieDenta Kliniek behandeld wilt worden, maakt u  altijd eerst een afspraak voor een adviesgesprek. Het adviesgesprek vindt plaats met één van onze angsttandartsen. Tijdens het adviesgesprek worden er foto’s van uw gebit gemaakt (zowel röntgenfoto’s als digitale gezichtsfoto’s) en vindt er een klein mondonderzoek plaats (maar géén daadwerkelijke behandeling!). Aan de hand van dit onderzoek wordt er een behandelplan voor u opgesteld en de tandarts zal dit plan uitvoerig met u bespreken. Tijdens het adviesgesprek heeft de tandarts alle tijd en aandacht voor uw vragen en wensen, waardoor alles rustig en uitvoerig besproken kan worden. U krijgt het behandelplan, samen met een begroting voor de behandeling, via de post toegestuurd zodat u nog eens rustig alle info door kunt nemen en kunt besluiten of u bij VieDenta Kliniek behandeld wilt worden.

 

Bij VieDenta Kliniek bieden we ook narcosebehandelingen aan. Wanneer u zo angstig bent dat u het liefst niks meekrijgt van de behandeling, is dit wellicht een ideale oplossing. Vraag er gerust naar tijdens het adviesgesprek, zodat de angsttandarts dit verder met u kan bespreken.

 

Onze angsttandartsen helpen u graag!

  • Wij zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt in onze kliniek en stellen u gerust;
  • Wij beantwoorden al uw vragen en stellen u centraal in onze kliniek;
  • Wij hebben begrip voor uw angst en nemen al uw wensen serieus;
  • Tijdens het adviesgesprek bespreken we alles uitvoerig met u en zorgen we er samen voor dat u de stap naar een mooi gebit durft te zetten.

Maak kennis met onze angsttandartsen

Drs. Robert Strijkert

Tandarts
Intake adviseur

Drs. Harrie Op de Laak

Tandarts - gespecialiseerd in implantologie
Tandarts - Gnatholoog
Slaapgeneeskundige

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze angsttandartsen en laat u uitgebreid informeren over alle mogelijkheden die onze kliniek u biedt.