maandag 28 november

Verschillende behandelingen bij VieDenta Kliniek

Je bent erover uit: Er moet iets gebeuren aan je gebit. Misschien ben je al jaren niet meer bij een tandarts geweest door angst of wellicht ga je gewoon elk halfjaar naar de tandarts voor een controle, maar ben je niet helemaal tevreden over je gebit. Het is in ieder geval al heel erg goed dat je deze eerste stap hebt gezet en hebt besloten om een afspraak in te plannen. Maar welke behandeling past dan het beste bij jouw wensen en jouw gebit? De tandheelkundige termen vliegen je om de oren wanneer je het internet opent en om je iets meer structuur te bieden in je zoektocht, geven wij hieronder alvast een klein overzicht van de verschillende behandelingen waarvoor je in onze kliniek terecht kunt.

 

Kroon- en brugwerk


Wanneer er een of enkele tanden en/of kiezen ontbreken of beschadigd zijn in je gebit, kan dit mooi opgevuld of opgeknapt worden met een kroon of brug (meerdere kronen naast elkaar). De eigen tanden worden afgeslepen, waarna de kroon of brug er overheen wordt geplaatst. Kroon- en brugwerk kan ook op implantaten geplaatst worden. Wanneer een tand of kies ontbreekt, wordt deze vervangen door een implantaat, waarna de kroon of brug eroverheen wordt geplaatst.

 

All-on-constructie


Een all-on-constructie, ook wel all-on-4 of all-on-6 genoemd (afhankelijk van het aantal implantaten dat geplaatst wordt in de kaak) geeft zowel functioneel als esthetisch het meest natuurlijke resultaat voor patiënten die momenteel tandeloos zijn of waarbij het gebit dusdanig aangetast is, dat helaas alle tanden en kiezen verwijderd moeten worden. Bij een all-on-constructie worden er 4 of 6 implantaten in de boven- of onderkaak geplaatst, waarna de constructie wordt vastgeschroefd op deze implantaten. De tandarts kan als enige deze constructie losschroeven, waardoor deze niet snel los zal schieten van de implantaten.

 

Kunstgebit (of volledige gebitsprothese)


Wanneer je nog maar enkele tanden en/of kiezen hebt of wanneer je tanden in zo’n slechte staat zijn dat deze niet meer opgeknapt kunnen worden, is een kunstgebit vaak een goede oplossing. Een kunstgebit vervangt alle tanden en kiezen in de boven- of onderkaak en geeft jouw gebit weer een mooie uitstraling.

 

Klikgebit


Een klikgebit of klikprothese is een gebit dat vastklikt aan implantaten in je mond. Deze prothese biedt uitkomst wanneer je geen tanden of kiezen meer hebt of wanneer deze getrokken dienen te worden. Is een gebruikelijk kunstgebit niet mogelijk in verband met de vorm van jouw kaak? Of draag je al een prothese, maar schiet deze vaak los? Praten, lachen en eten kan dan steeds lastiger worden. Ook dan is de keuze voor een stevig klikgebit bij VieDenta Kliniek snel gemaakt.

 

Facings


Ben je ontevreden over je gebit doordat verschillende tanden verkleurd zijn, er stukjes zijn afgebroken of enkele tanden scheef staan? Dan bieden facings wellicht de juiste oplossing voor jou. Bij VieDenta Kliniek worden de facings van composiet of porselein gemaakt en verfraaien deze op een natuurlijke manier jouw gebit.

 

Behandeling onder narcose


Ben jij bang voor de tandarts? Dan ben je niet alleen! Angst voor de tandarts is één van de meest voorkomende fobieën. Ongeveer 800.000 Nederlanders zijn zó bang voor de tandarts, dat zij een bezoek uitstellen. Nare ervaringen met tandartsen in het verleden, angst voor pijn en angst om de controle over de behandeling te verliezen, zijn redenen die vaak worden genoemd. Wellicht is een behandeling onder narcose een geruststellende oplossing voor jou. VieDenta Kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten onder narcose. Ons team stelt je graag op jouw gemak. Én je wordt wakker met een gezond en sterk gebit.

 

Eigen tandtechnisch laboratorium


Alle tandtechnische werkstukken (gebitsprotheses, kronen en bruggen) worden vervaardigd in ons eigen tandtechnisch laboratorium en in nauwe samenwerking met de bij VieDenta Kliniek werkzame tandartsen. Zo garanderen wij jou een perfecte maatwerkoplossing van hoge kwaliteit, geproduceerd in Nederland.

 

Adviesgesprek


Weet je na het lezen van dit artikel nog niet zo goed welke behandeling het meest geschikt is voor jou? Geen zorgen! Voordat je bij VieDenta Kliniek wordt behandeld, plannen wij altijd eerst een adviesgesprek in. Tijdens het adviesgesprek worden er foto’s van het gebit gemaakt (röntgen en digitaal) en kijkt de tandarts even kort in de mond, zonder daadwerkelijk te behandelen. Daarnaast gaat de tandarts graag met je in gesprek; welke wensen en vragen zijn er vanuit jouw kant? Vanuit dit adviesgesprek wordt er een persoonlijk behandelplan voor je opgesteld, inclusief begroting en eventuele vergoeding vanuit de verzekeraar. Hierna kun je vrijblijvend besluiten of je de behandeling bij ons wil laten uitvoeren.

Aarzel niet langer en vul vandaag nog het contactformulier in op onze website. Heb je verder nog vragen en bel je liever even? Ook geen probleem! Onze zorgconsulentes zijn er voor je om je verder te helpen.