maandag 6 februari

VieDenta Kliniek – Het verhaal van Nadieh

Patiënten weer die lach op het gezicht bezorgen, dat is waar wij het voor doen! Bij VieDenta Kliniek ontvangen we vele patiënten, die door angst al jaren niet meer bij de tandarts zijn geweest. Iedereen ervaart een bezoek aan de tandarts op zijn of haar eigen manier, maar wanneer je door angst voor de tandarts al enkele jaren niet meer bent geweest, wordt die eerste stap om te gaan steeds lastiger. Wij zijn dan ook ontzettend trots op alle patiënten die tot nu toe die eerste stap hebben durven zetten. Hieronder lees je het verhaal van Nadieh, die door angst al zo’n 12 jaar niet meer bij de tandarts is geweest. Nu heeft ze de stap durven zetten en mag ze weer genieten van een prachtige glimlach!


“Ik vul het contactformulier in op de site van VieDenta kliniek.
Zal ik hem gaan versturen?
Meerdere malen sluit ik mijn laptop, doe hem weer open, totdat ik de knoop doorhak en besluit op verzenden te drukken.
Waar ik denk dat het nog wel eventjes duurt voordat ik word uitgenodigd voor een gesprek, word ik de volgende dag al gebeld en staat er voor een week later een gesprek ingepland.
Het avontuur van een nieuwe lach gaat beginnen.”

 

Ik ben Nadieh, 33 jaar oud en 12 jaar heb ik de tandarts ontweken. Na een traumatische ervaring heb ik de hoop opgegeven om een nieuw gebit te realiseren. 23 jaar lang loop ik al rond met onzekerheid over mijn tanden. Vroeger wilde ik heel graag een beugel, maar helaas werd thuis verteld dat dit niet tot de financiële mogelijkheden behoorde.

 

‘Al die jaren lach ik niet voluit, loop ik met mijn hand voor mijn mond en ben ik diegene die de foto maakt, niet diegene die op de foto staat.’

 

De service met een smile die werd gevraagd op mijn werk, was bij mij een grijns, waarbij ik mijn tanden alleen maar wilde verbergen en soms wel kon huilen van verdriet als ik collega’s zag met die perfecte glimlach.

Bij het ontmoeten van nieuwe mensen ben ik altijd bang geweest dat ze mij zouden afrekenen wanneer zij mij zouden zien lachen. Het idee dat niemand mij leuk zal vinden zal altijd in mijn hoofd blijven spoken zolang ik dit gebit blijf houden.

 

‘Ik had 1 grote wens: Op mijn bruiloft wil ik foto’s MET een grote glimlach.’

 

Ik had al zoveel gelegenheden moeten missen waarbij ik graag herinneringen had willen hebben die op foto hadden moeten staan. En toen ben ik gaan kijken hoe ik deze droom werkelijkheid zou kunnen laten worden. Ik ben gaan zoeken naar tandartsen die gespecialiseerd zijn in angst en die mij in dit avontuur zouden kunnen begeleiden.

 

‘En toen kwam ik bij VieDenta kliniek.’

 

Vanaf het eerste consult wist ik dat ik hier op mijn plaats was. Ik kwam terecht bij Harrie. Waar ik bang was voor kritiek, afwijzing en een strenge les waarom ik zolang niet naar de tandarts was geweest, gingen we gewoon rustig tegenover elkaar zitten en vertelde ik mijn grote wens. Na het bekijken van foto’s en een kijkje in mijn gebit, vertelde Harrie mij waar ik altijd over had gedroomd: “We gaan ervoor, ik ga ervoor zorgen dat jij kan lachen op jouw bruiloft.”

Ik heb vervolgens gekozen voor een behandeling onder narcose, omdat de angst bij mij toch heel erg overheerst en ik niks bewust wilde meemaken van de behandeling. Als ik deze optie niet had gehad, dan zou ik de stap niet eens hebben durven zetten. Ik was ook bang dat als ik alles bewust zou meemaken, dat ik dan in het vervolg weer jaren niet naar de tandarts zou gaan. Daardoor was ik heel blij dat deze mogelijkheid er was en dat ik hiervoor kon kiezen.

Toen ik uit de narcose wakker werd, was het verschil al ongelooflijk groot. Na al die jaren had ik rechte én witte tanden: Ik had een lach. Maar ik moest nog niet te snel juichen, want “het werd nog veel mooier!” Op dat moment was ik al blij, was het mogelijk om nog blijer te worden dan dit moment?

 

‘Drie weken later zat ik weer op de stoel bij Harrie voor het eindresultaat.’

 

Dit was het moment: Mijn definitieve glimlach werd erin gezet. Dankzij de lieve assistentes en de geruststellende woorden, durfde ik het aan om deze behandeling zonder plaatselijke verdoving aan te gaan. Na een klein uur kreeg ik de spiegel aangereikt: “Lach maar meissie en nu nooit meer die hand voor jouw mond!” Ik heb gehuild van geluk; eindelijk, na al die jaren kon ik een grote rugzak van verdriet en onzekerheid afdoen.

‘Eindelijk genieten van die mooie lach!’

Eindelijk kan ik weer normaal praten met mensen, ik durf weer te lachen en ben zo ontzettend dankbaar dat ik niet meer hoef te denken dat ik minder ben dan andere mensen, omdat zij af zouden kunnen knappen op mijn gebit. Deze gedachtes zijn eindelijk verleden tijd.
In woorden is niet uit te drukken wat VieDenta kliniek voor mij heeft betekend. Alle lieve assistentes, de mensen van de narcose.
Grote dank naar Michelle die mij vanaf moment één heeft begeleid en natuurlijk in het speciaal Harrie: Jij bent oprecht mijn held!
Ik hoop dat mijn verhaal een inspiratie zal zijn om andere mensen de stap te laten zetten om met een gerust hart naar de tandarts te gaan, al is dit na heel wat jaren dat iemand niet is geweest. VieDenta kliniek is een echte aanrader als je heel veel angst ervaart, want de manier van geruststellen heeft mij de moed gegeven om het avontuur aan te gaan. Ondanks dat ik zal moeten wennen aan dat ik gewoon kan lachen, gaat er geen dag voorbij dat ik blij ben dat ik dit avontuur met VieDenta kliniek ben aangegaan.


Ben jij na het lezen van dit inspirerende verhaal ook klaar om die eerste stap naar een nieuwe lach te zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een eerste praatje met een van onze zorgconsulentes en plan je adviesgesprek in bij VieDenta Kliniek.

Hopelijk spreken we je snel!