Waarom je kiest voor een all on 4 gebit bij VieDenta Kliniek

  • De meest natuurlijke oplossing
  • Esthetische perfectie
  • Een vaste constructie die niet los kan schieten
  • Productie in ons eigen tandtechnisch laboratorium
  • Geen smaakverlies
VieDenta Kliniek All-on-4

Maak kennis met onze specialisten

Onze ervaren specialisten helpen jou graag bij het krijgen van een prachtige glimlach door middel van een all on four gebit of één van de vele andere behandelopties die mogelijk zijn bij VieDenta Kliniek. Zij adviseren jou graag over de beste oplossing voor jouw gebit. Benieuwd wie jou kan helpen? Je ziet onze specialisten hier!

VieDenta Kliniek tandarts-implantoloog Willem Baas

Drs. Willem Baas

Tandarts – gespecialiseerd in implantologie
BIG 99019632202
tandarts, angstcoach expertise

Drs. Harrie Op de Laak

Tandarts – gespecialiseerd in implantologie, tandarts-gnatholoog, slaapgeneeskundige
BIG 59032541702
Tandtechnicus werkend in tandtechnisch laboratorium

Ugur Nagas

Hoofd tandtechnisch laboratorium

Esthetische perfectie met een gebit op 4 implantaten.

Een all on 4 gebit is een porseleinen brug die is vastgeschroefd op implantaten in de kaak en daardoor kan deze onmogelijk vanzelf losschieten. Dit geeft dus niet alleen meer draagcomfort, maar ook meer zelfvertrouwen tijdens het praten, lachen en eten. Afhankelijk van het aantal implantaten, wordt dit ook wel een all-on-4 of all-on-6 genoemd.

Wanneer je op zoek bent naar de meest natuurlijke oplossing voor je eigen gebit, biedt een all on four gebit een hele goede optie. Onze specialisten denken graag met je mee en leggen je alles uit over de verschillende behandelopties die wij in onze kliniek aanbieden.

Glimlach

Een all on 4 laten plaatsen bij VieDenta Kliniek

Wanneer je ervoor kiest om een all on 4 te laten plaatsen in onze kliniek, informeren wij jou vooraf graag over de behandeling. Vanuit het adviesgesprek ontvang je een uitgebreid behandelplan, waarin alle stappen en bijbehorende kosten worden uitgewerkt. De behandelstappen kunnen per patiënt wat afwijken, maar wij geven je hieronder graag alvast een inzicht in de behandelstappen:

Stap 1: Plaatsen implantaten

We plaatsen diverse implantaten in de kaak. Na het plaatsen van de implantaten wordt het tandvlees over de implantaten gelegd en gehecht. Vervolgens wordt er een röntgenfoto gemaakt om de positie van de implantaten te kunnen vastleggen.

 

 

Icoon controle tandartsStap 2: Controle (zo’n 1-2 weken na stap 1)

We controleren hoe je herstelt na de eerste behandeling. Indien de tandarts het nodig acht, kan er een röntgenfoto gemaakt worden. Dit is echter niet altijd nodig.

 

 

Stap 3: Vrijleggen van de implantaten (zo’n 3-6 maanden na stap 1)

De implantaten dienen gedurende een aantal maanden goed vast te groeien in het kaakbot. De implantaten die direct onder het tandvlees liggen, worden nu vrij gelegd, zodat deze zichtbaar worden. Afhankelijk van de persoonlijke medische situatie bepaalt de tandarts wanneer dit het beste uitgevoerd kan worden.

 

 

Icoon gebitsafdrukStap 4: Afdrukken maken van de kaken (zo’n 1-2 weken na stap 3)

We maken afdrukken van de kaken. Deze hebben we nodig voor het exact op maat vervaardigen van de all-on-constructie.

 

 

Icoon all-on-constructieStap 5: Passen van de all-on-constructie (zo’n 1-2 weken na stap 4)

We passen de op maat gemaakte all-on-constructie. Tijdens deze afspraak kunnen we samen bekijken of de vorm en kleur overeenkomen met jouw persoonlijke wensen.

 

 

Icoon all-on-constructieStap 6: Plaatsen all-on-constructie (zo’n 3 weken na stap 5)

De all-on-constructie wordt nu geplaatst. Het kan voorkomen dat de constructie nog aangepast moet worden. Hoewel dit niet vaak voorkomt, dien je er wel rekening mee te houden. De tandarts is uiteraard pas tevreden wanneer de constructie perfect is. De schroefgaatjes worden tijdelijk afgedicht met siliconen.

 

 

VieDenta Kliniek bezorgt jou graag weer die lach op het gezicht. Het is jouw leven én jouw lach!Stap 7: Controle en afdichten schroefgaatjes met composiet (zo’n 2 maanden na stap 6)

We controleren hoe de all-on-constructie op de kaken aansluit en of er nog aanpassingen dienen te gebeuren. Wanneer de all-on-constructie goed aansluit, worden de schroefgaatjes afgedicht met hoogwaardige composiet.

Het onderhoud van je all on 4 gebit.

Een all-on-constructie is de meest duurzame tandtechnische oplossing voor je gebit. De tandarts kan deze constructie als enige loshalen, waardoor je ook niet bang hoeft te zijn dat deze los zal schieten. Ondanks de duurzaamheid van deze oplossing blijft het erg belangrijk om een all-on-constructie goed te onderhouden. Wij geven je graag tips hoe je dit het beste doet:

  • Net als bij een gebit met eigen tanden blijft het erg belangrijk om de all-on-constructie goed te poetsen met een tandenborstel en tandpasta
  • Plan elk halfjaar een controle in bij de tandarts. Deze kan de constructie controleren en grondig schoonmaken
VieDenta Kliniek All-on-4

Ons eigen tandtechnisch laboratorium

Bij VieDenta Kliniek worden alle tandtechnische werkstukken (denk aan protheses, kroon- en brugwerk, all-on-constructies etc.) in het eigen tandtechnisch laboratorium geproduceerd. Doordat wij werken met ons eigen tandtechnisch laboratorium, zijn de lijnen kort en kan er snel geschakeld worden tussen onze tandartsen en tandtechnici. Op deze manier bieden wij maatwerk van een hoge kwaliteit, waar ook nog eens niet lang op gewacht hoeft te worden.

Tandtechnicus werkend in tandtechnisch laboratorium

Tandartskosten

Wist je dat de kosten voor tandheelkunde landelijk zijn vastgesteld? De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalt jaarlijks de behandelcodes en maximumtarieven voor tandheelkunde. Deze tarieven gelden voor elke tandartspraktijk in Nederland, dus zowel voor reguliere tandartspraktijken als voor een gespecialiseerd centrum zoals VieDenta Kliniek.

De kosten voor de tandtechniek (kronen, bruggen, protheses en een all on 4 gebit) kunnen in Nederland variëren. Omdat VieDenta Kliniek beschikt over een eigen laboratorium bieden we niet alleen de beste kwaliteit, maar houden we óók de prijzen conform de vergoedingen van de verzekeraars aan. Je hebt de vrijheid om te kiezen door wie je behandeld wilt worden en je hebt geen verwijzing nodig voor VieDenta Kliniek. Je kunt dus direct en rechtstreeks een afspraak inplannen.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe duur een all on 4 gebit is voor jou? Wij helpen jou graag verder!

Neem contact met ons op

Wil je een adviesgesprek inplannen voor een All-on-4 of heb je een andere vraag? Vul gemakkelijk onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op!

VieDenta Kliniek Oirschot
Herder Pasmansdreef 1
5688 HW Oirschot (Noord-Brabant)

VieDenta Kliniek Nieuw-Bergen
Jeroen Boschstraat 10
5854 CZ Nieuw-Bergen (Limburg)

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
Hidden

Plan je adviesgesprek