Tandartskosten bij VieDenta

Wist je dat de kosten voor tandheelkunde landelijk zijn vastgesteld? De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalt jaarlijks de behandelcodes en maximumtarieven voor tandheelkunde. Deze tarieven gelden voor elke tandartspraktijk in Nederland, dus zowel voor reguliere tandartspraktijken als voor een gespecialiseerd centrum zoals VieDenta Kliniek.

De tandartskosten voor de tandtechniek (kronen, bruggen, protheses) kunnen in Nederland variëren. De techniekkosten worden uitgesplitst aan de hand van de door de NZa aangegeven laboratoriumcodes. De tarieven die door VieDenta Kliniek worden gehanteerd, zijn daarmee in lijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen door wie je behandeld wilt worden en je hebt geen verwijzing nodig voor VieDenta Kliniek. Je kunt direct en rechtstreeks een afspraak inplannen.

Bekijk hier wat de door de NZa vastgestelde tarieven voor 2024 zijn.

Spaarpot

Waarom je kiest voor een behandeling bij VieDenta Kliniek

 • Zeer ervaren en gespecialiseerde tandartsen;
 • Eigen tandtechnisch laboratorium; maatwerk van hoge kwaliteit;
 • Landelijk vastgestelde (maximum)tarieven;
 • Geen doorverwijzing nodig, dus vrije tandarts-keuze.

 

Behandelplan tandarts

De kosten van jouw behandeling stap voor stap uitgewerkt

Maak kennis met onze specialisten

Een goede eerste indruk is goud waard. Voordat jij een behandeling laat uitvoeren in onze kliniek, is het prettig om alvast kennis te maken met de specialist die jou gaat behandelen. Tijdens een eerste adviesgesprek wordt er gekeken naar de behandeling die het beste past bij jouw wensen en gebit. Daarnaast kun je alvast al jouw vragen en wensen bespreken met de tandarts. Hieronder zie je al onze specialisten op een rijtje, zodat je tijdens je eerste afspraak alvast een beeld hebt van de specialist waar jij het gesprek mee aangaat.

VieDenta Kliniek tandarts-implantoloog Willem Baas

Drs. Willem Baas

Tandarts – gespecialiseerd in implantologie
BIG 99019632202
Robert Strijkert

Drs. Robert Strijkert

Tandarts & Intake adviseur
BIG 09060658702
tandarts, angstcoach expertise

Drs. Harrie Op de Laak

Tandarts – gespecialiseerd in implantologie, tandarts-gnatholoog, slaapgeneeskundige
BIG 59032541702

Vergoeding van kosten via de Belastingdienst

Helaas vergoeden zorgverzekeraars tandartskosten meestal niet volledig. Wanneer de kosten van je behandeling behoorlijk hoog zijn, kun je deze ook opvoeren als bijzondere ziektekosten bij je belastingaangifte. Je kunt hier de kosten opvoeren die niet door je zorgverzekeraar zijn vergoed. Daarnaast geldt er voor iedereen een andere drempel vanaf welk bedrag je geld terugkrijgt, aangezien deze drempel inkomensafhankelijk is. Voor meer informatie over het opvoeren van je tandartskosten bij de belastingaangifte, kijk je bij de pagina van de Belastingdienst.

Heb je nog een vraag?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog een vraag? Misschien is deze al eens eerder gesteld! Hieronder vind je de meest gestelde vragen met de daarbij horende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen wij jou graag verder.

 • Hoeveel kost een angsttandarts?

  Wanneer jij een afspraak inplant bij een van onze angsttandartsen, zullen de kosten niet hoger zijn dan bij een reguliere tandarts. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalt jaarlijks de behandelcodes en maximumtarieven voor tandheelkunde. Deze tarieven gelden voor elke tandartspraktijk in Nederland, dus zowel voor reguliere tandartspraktijken als voor een gespecialiseerd centrum zoals VieDenta Kliniek.

  Voordat de daadwerkelijke behandeling uitgevoerd gaat worden, plannen wij een adviesgesprek in. De kosten voor het adviesgesprek bedragen in 2024 €211,20 (€126,72 voor het opstellen van een behandelplan C012 en €84,48 voor het maken van röntgenfoto’s X21). Je kunt de kosten voor het adviesgesprek voldoen aan onze cliëntenbalie met PIN. De factuur kan achteraf ingediend worden bij de zorgverzekeraar. Bij een aanvullende verzekering worden deze kosten vaak (grotendeels) vergoed.

  De kosten van de verdere behandeling zijn uiteraard afhankelijk van het soort behandeling dat uitgevoerd gaat worden. Vanuit het adviesgesprek ontvang je een uitgebreid behandelplan, waarin ook alle kosten en eventuele vergoedingen vanuit de verzekeraar zijn uitgewerkt. De vergoedingen zijn altijd een indicatie, dus wij raden aan om de offerte vooraf door te sturen naar je verzekeraar om precies te weten welke vergoeding je gaat ontvangen.

 • Wat is de wachttijd voor het inplannen van een adviesgesprek?

  Een adviesgesprek kan over het algemeen binnen 2-3 weken ingepland worden in onze kliniek.

 • Welke tandartskosten worden vergoed door een aanvullende verzekering?

  Dit verschilt heel erg per zorgverzekeraar. Daarnaast bestaan er vaak ook nog verschillende niveaus in de aanvullende verzekering, waarbij het ene niveau meer vergoedt dan het andere. Om een duidelijk overzicht te krijgen van de kosten die vergoed zullen worden, raden wij aan om contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

 • Welk deel van mijn behandeling wordt vergoed door de verzekeraar?

  Dit verschilt heel erg per verzekeraar en is dus niet voor iedereen hetzelfde. Zodra jouw behandelplan is gemaakt, ontvang je daarbij een overzicht met de eventuele vergoeding vanuit jouw zorgverzekeraar. Om dit 100% te weten, raden wij je altijd aan om nog even contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

 • Wat gebeurt er precies tijdens een adviesgesprek?

  Tijdens het adviesgesprek worden er eerst foto’s van het gebit gemaakt (zowel röntgenfoto’s als digitale gezichtsfoto’s). Daarna kijkt de tandarts even kort in de mond en gaat hij graag met jou in gesprek; Welke vragen en wensen zijn er vanuit jouw kant en hoe kunnen wij jou het beste helpen?

  Aan de hand van dit gesprek wordt er een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan samengesteld, dat je per post thuis ontvangt. Bij dit behandelplan zijn ook een begroting en overzicht van de eventuele vergoedingen vanuit de verzekeraar toegevoegd. Lees het plan rustig door en besluit vervolgens of je de behandeling in onze kliniek wil laten uitvoeren.

 • Wordt er al behandeld tijdens het adviesgesprek?

  Nee, er wordt nog niet behandeld tijdens het adviesgesprek.

   

 • Hoelang duurt een adviesgesprek?

  Voor het adviesgesprek moet je rekening houden met een tijdsduur zo’n 30 tot 45 minuten.

 • Heb ik een verwijzing van mijn eigen tandarts nodig om naar VieDenta Kliniek te komen voor een adviesgesprek?

  Nee, je kunt gewoon zonder doorverwijzing een afspraak maken in onze kliniek.

 • Wat gaat mijn behandeling kosten?

  Het is vooraf lastig om aan te geven wat je behandeling in onze kliniek gaat kosten. Elk gebit is uniek en heeft dan ook een eigen behandeling nodig. Voordat het adviesgesprek heeft plaatsgevonden, is het dus erg lastig om te bepalen welke behandeling er uitgevoerd gaat worden en welke kosten hierbij horen.

  De kosten voor tandheelkunde zijn echter wel landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa bepaalt jaarlijks de behandelcodes en maximumtarieven voor tandheelkunde. Deze tarieven gelden voor elke tandartspraktijk in Nederland, dus zowel voor reguliere tandartspraktijken als voor een gespecialiseerd centrum zoals VieDenta Kliniek.

 • Ik heb een vraag over mijn rekening. Bij wie kan ik hiervoor terecht?

  Je mag altijd contact met ons opnemen wanneer je een vraag over je rekening hebt. Mochten wij er niet uitkomen, dan kunnen we altijd de hulp van Infomedics en/of de zorgverzekeraar inschakelen.

 • Ik ben het oneens met mijn rekening. Wat kan ik doen?

  Wanneer je het niet eens bent met de rekening die je van ons hebt ontvangen, kun je het beste eerst contact met ons opnemen. Dan kijken wij samen naar een passende oplossing.

 • Wat kost een narcosebehandeling?

  De kosten voor een narcosebehandeling zijn afhankelijk van de duur van de behandeling. De narcosekosten worden op uurbasis berekend en voor een gemiddelde behandeling dient rekening gehouden te worden met zo’n € 600,- tot € 1200,-
  Wel kunnen we aangeven dat we de narcosekosten tegen kostprijs berekenen en hierop dus geen winst maken; zo houden we deze behandeling voor zoveel mogelijk patiënten bereikbaar.

 • Wat kost een adviesgesprek?

  De kosten voor het adviesgesprek zijn landelijk vastgesteld door de NZa en bedragen in 2024 €211,20 (€126,72 voor het opstellen van een behandelplan C012 en €84,48 voor het maken van röntgenfoto’s X21). Je kunt de kosten voor het adviesgesprek voldoen aan onze balie met PIN.

 • Worden de narcosekosten vergoed door de zorgverzekeraar?

  Een narcosebehandeling wordt eigenlijk nooit vergoed door de zorgverzekeraar, omdat deze vindt dat een behandeling ook zonder narcose kan worden uitgevoerd. Voor een narcosebehandeling moet je rekening houden met een bedrag tussen de € 600,- tot € 1.200,-. De exacte kosten zijn afhankelijk van de ingreep en de tijd die de tandarts en anesthesioloog nodig hebben.

 • Zijn jullie duurder dan een reguliere tandarts?

  De kosten voor tandheelkunde zijn landelijk vastgesteld. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalt jaarlijks de behandelcodes en maximumtarieven voor tandheelkunde. Deze tarieven gelden voor elke tandartspraktijk in Nederland, dus zowel voor reguliere tandartspraktijken als voor een gespecialiseerd centrum zoals VieDenta Kliniek.

Neem contact met ons op

Wil je een adviesgesprek inplannen of heb je een andere vraag? Vul gemakkelijk onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op!

VieDenta Kliniek Oirschot
Herder Pasmansdreef 1
5688 HW Oirschot (Noord-Brabant)

VieDenta Kliniek Nieuw-Bergen
Jeroen Boschstraat 10
5854 CZ Nieuw-Bergen (Limburg)

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
Hidden

Persoonlijke aandacht