Mocht je van nature niet gezegend zijn met een gezond en mooi gebit of ben je niet tevreden over jouw gebit, ook dan staan de specialisten bij VieDenta Kliniek altijd voor jou klaar om jou weer die glimlach op het gezicht te bezorgen. Plan een adviesgesprek in met een van onze tandartsen en laat je inspireren voor een mooi gebit, dat volledig voldoet aan jouw wensen.

Waarom je kiest voor een behandeling bij VieDenta Kliniek

  • Voor elk gebit een passende oplossing

  • Behandelingen onder narcose mogelijk

  • Alle behandelingen onder één dak

  • Geen lange wachtlijsten

Vrouw met witte rechten tanden

Zeven tips voor een gezond en mooi gebit

Poets je tanden twee keer per dag met een tandpasta met fluoride

Een gezond en mooi gebit begint bij het poetsen van je tanden. Doe dit structureel twee keer per dag twee minuten en gebruik hiervoor een tandpasta met fluoride. Daarnaast werkt een elektrische tandenborstel ook net wat beter dan een gewone handtandenborstel. Zorg ervoor dat je het tandvlees goed mee poetst, want een gezond tandvlees draagt ook bij aan een gezond en mooi gebit.

Gebruik een tongschraper

Heb je na het poetsen van je tanden nog steeds het gevoel dat je een vieze smaak in je mond hebt? Op je tong stapelen zich ook een hoop bacteriën op, die een vieze smaak in je mond kunnen veroorzaken. Gebruik dagelijks een tongschraper en je verhelpt meteen het probleem. Een tongschraper is gewoon te koop bij je drogist.

Flossen, rageren en/of stoken

Hoe goed jij je tanden ook poetst, de ruimtes tussen je tanden kun je nooit goed reinigen met enkel je tandenborstel. Daarom is het verstandig om naast het tandenpoetsen ook een rager, stoker of flosdraad te gebruiken. Indien je twijfelt, kun je altijd even contact opnemen met je tandarts of mondhygiëniste om te vragen wat voor jou het beste werkt.

Beperk het drinken van frisdrank en andere zure dranken

De zuren in deze dranken zorgen voor de slijtage van je tandglazuur en hoe meer je hiervan drinkt, hoe sneller dit proces zal gaan. Probeer dus zo min mogelijk frisdrank en andere zure dranken te drinken, maar drink vooral water om een mooi gebit te behouden.

Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag

Wanneer je het aantal eet- en drinkmomenten beperkt tot zeven keer per dag, heeft het gebit tussentijds ook genoeg tijd om te herstellen en wordt de kans op gaatjes verkleind.

Poets je tanden niet direct na het eten

Wanneer je iets eet, ontstaat er een grote blootstelling aan zuren, waardoor het buitenste laagje van je tandglazuur zacht wordt. Als je direct na het eten je tanden poetst, poets je dit verzachte laagje weg en kan er tanderosie ontstaan. Het is dus verstandig om zo’n 30 minuten te wachten tot je je tanden poetst.

Sla geen controleafspraak bij de tandarts over

Zorg ervoor dat je elk jaar sowieso één keer een afspraak bij de tandarts maakt voor een controle. Voorkomen is beter dan genezen en dit geldt ook zeker voor een gebit.

 

Als jij een gezond en mooi gebit wil behouden, is het volgen van bovenstaande stappen en goed begin. Laat het gebit daarnaast elk jaar controleren door je tandarts en neem contact op zodra je ergens over twijfelt.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ervaren specialisten helpen jou graag bij het krijgen van een prachtige glimlach. Zij adviseren jou daarnaast graag over de beste oplossing voor jouw gebit. Benieuwd wie jou kan helpen? Je ziet onze specialisten hier!

tandarts, angstcoach expertise

Drs. Harrie Op de Laak

Tandarts – gespecialiseerd in implantologie, tandarts-gnatholoog, slaapgeneeskundige
BIG 59032541702
Robert Strijkert

Drs. Robert Strijkert

Tandarts & Intake adviseur
BIG 09060658702
Tandtechnicus werkend in tandtechnisch laboratorium

Ugur Nagas

Hoofd tandtechnisch laboratorium
Anesthesioloog

Mustafa Albayrak

Anesthesist-intensivist
BIG 49053533301

Altijd een advies op maat

Bij VieDenta Kliniek streven wij ernaar om iedereen weer die glimlach op het gezicht te geven. Onze specialisten gaan graag met je in gesprek en geven je een passend advies, dat precies past bij jouw wensen. Of het nu gaat om het verhelpen van je gele tanden, een klikgebit, all-on-constructie of facings; Wij denken graag met je mee om jou weer een gezond en mooi gebit te geven, dat volledig past bij jouw wensen!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
Hidden

Plan je adviesgesprek