Wat bieden wij jou als je kiest voor een behandeling bij VieDenta Kliniek?

 • Na een eerste afspraak ontvang je van ons altijd een uitgebreid behandelplan, inclusief begroting en eventuele vergoeding vanuit de verzekeraar

 • Bij (vervolg)behandelingen boven de € 250,- ontvang je van ons vooraf altijd een begroting

 • Veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Wij nemen de tijd voor al jouw vragen tijdens een afspraak

 • Service met én voor een glimlach

Jij beoordeelt onze kwaliteit het beste!

Onze patiënten weten als geen ander hoe het ervoor staat met de kwaliteit in onze kliniek. Wij hechten veel waarde aan jullie feedback en kunnen op deze manier constant onze kwaliteit en service blijven verbeteren.

VieDenta is aangesloten bij de volgende organisaties

Mevr. Dekkers

Mijn gebit ziet er weer fantastisch uit!

Voor mijn werk spreek ik veel mensen. Ik schaamde me daarbij vaak voor mijn tanden, maar door mijn drukke baan dacht ik nooit tijd te hebben om dit op te lossen. Een vriendin wees me op VieDenta Kliniek en ik was onder de indruk van wat ze voor me konden betekenen. Na een goed gesprek met de tand...

93% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan!

Naomi

10/10

Prettig , eerlijk , vriendelijk en meedenkend. Ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld en ik zou echt iedereen die twijfelt of er al lang tegenaan loopt aanraden hier naartoe te gaan.

Maak kennis met onze specialisten

Ook onze specialisten hechten veel waarde aan kwaliteit. Onze tandartsen zijn bij de overheid erkend en geregistreerd onder de Wet BIG voor beroepen in de individuele gezondheidszorg. Daarnaast volgen onze collega’s geregeld cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en behandelopties in de tandheelkunde.

Drs. Willem Baas

Tandarts – gespecialiseerd in implantologie
BIG 99019632202

Drs. Harrie Op de Laak

Tandarts – gespecialiseerd in implantologie, tandarts-gnatholoog, slaapgeneeskundige
BIG 59032541702

Prof. Dr. Hugo de Bruyn

Tandarts – gespecialiseerd in implantologie en hoogleraar tandheelkunde in bijzondere parodontologie
BIG 09054471802

Twan van den Hurk

Tandprotheticus
Tandarts werkend in tandtechnisch laboratorium

Ugur Nagas

Hoofd tandtechnisch laboratorium

Producten met een hoge kwaliteit

Heb jij een behandeling op de planning staan waarin een kunstgebit, klikgebit, brug, kroon, all-on-constructie, frameprothese of porseleinen facing geplaatst gaat worden? Al onze tandtechnische werkstukken worden in ons eigen tandtechnisch laboratorium geproduceerd. Door een snelle schakeling tussen onze tandtechnici en tandartsen garanderen wij maatwerk van hoge kwaliteit én zonder lange wachttijden.

Tandarts werkend in tandtechnisch laboratorium

Niet tevreden over ons? Laat het weten!

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent over je behandeling of onze service. Wij doen uiteraard ons uiterste best om jou de beste service te verlenen, maar aangezien ons werk door mensen wordt uitgevoerd, kan er altijd iets misgaan. Wij staan er zeker voor open om jou te helpen en horen het dan ook graag wanneer je niet helemaal tevreden bent. Mocht je er samen met de behandelaar niet helemaal uitkomen? Vul dan het klachtenformulier in en dan kijken we samen naar een passende oplossing die jou uiteindelijk weer die lach op je gezicht bezorgt.

Garantietermijnen

Op verschillende tandtechnische werkstukken wordt garantie verleend. Hier lees je voor welk werkstuk dit geldt en hoe lang de garantietermijn is.

Garantietermijn van 5 jaar

 • Voor kroon- en brugwerk en all-on-constructies geldt een garantietermijn van 5 jaar
 • In het eerste jaar wordt 100% vergoed, in het tweede jaar 80%, in het derde jaar 60%, in het vierde jaar 40% en in het vijfde jaar 20%

 

Garantietermijn van 1 jaar

 • Voor vullingen (bij volwassenen), volledige en partiële gebitsprotheses en frameprotheses geldt een garantietermijn van 1 jaar

 

Geen garantie mogelijk

 • Op vullingen in een melkgebit, een wortelkanaalbehandeling, relaps orthodontie, parodontologie en bleekbehandelingen is geen garantie mogelijk

 

Voor een uitgebreidere uitleg over onze garantie-eisen, verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Consultgesprek tussen tandarts en patiënt

Misschien is jouw vraag wel eens eerder gesteld!

Heb je een prangende vraag waar je het antwoord nog niet op hebt gevonden? Wellicht is je vraag al eens eerder gesteld. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen binnen VieDenta Kliniek. Zoek snel uit of je vraag ertussen staat. Is dat niet het geval, dan helpen wij jou uiteraard graag verder!

 • Waar is VieDenta Kliniek gevestigd?

  VieDenta Kliniek is gevestigd op de volgende adressen:

  VieDenta Kliniek Nieuw-Bergen
  Jeroen Boschstraat 10
  5854 CZ Nieuw-Bergen (Limburg)

  VieDenta Kliniek Oirschot
  Herder Pasmansdreef 1
  5688 HW Oirschot (Brabant)

 • Hoe blijf je rustig bij de tandarts?

  – Praat met je tandarts. Geef aan waar je angst door komt en bespreek samen hoe je dit het beste onder controle kunt houden tijdens een behandeling. Wij plannen de adviesgesprekken altijd ruim in, zodat er ook genoeg tijd is om dit soort zaken te bespreken met de tandarts. Wij helpen je graag op een manier die prettig voelt voor jou.
  Probeer eens of je baat hebt bij ontspannings- of ademhalingsoefeningen.
  – Neem iemand mee naar je afspraak, want twee horen altijd meer dan één. Voor jou zal die eerste afspraak best spannend zijn, dus dan is het fijn wanneer je iemand meeneemt die alle informatie kan ontvangen en eventuele vragen kan stellen aan de tandarts. Daarnaast kan een bekend gezicht jou ook al wat meer geruststellen tijdens zo’n eerste afspraak.
  – Denk aan het uiteindelijke doel: Die glimlach op je gezicht! Hoe lastig je het ook vindt om naar de tandarts te gaan, houd altijd de gedachte vast waarvoor je het doet: Die mooie glimlach op je gezicht! Het zal geen makkelijk proces zijn, maar wanneer je het uiteindelijke doel voor ogen blijft houden, zal het een stuk prettiger en makkelijker verlopen. Daarnaast kan het ook werken om voor elke behandeling/afspraak een “traktatie” voor jezelf te bedenken zodra je klaar bent. Trakteer jezelf op een gebakje, shopmiddagje, wellnessmoment etc. wanneer de afspraak bij de tandarts erop zit.
  – Duidelijke communicatie is key! Wij willen dat jij weet waar je aan toe bent en dat je niet voor grote verrassingen komt te staan gedurende je behandeltraject. Onze tandartsen zijn dan ook altijd open en transparant in hun communicatie en maken graag alles bespreekbaar met jou. Daarnaast ontvang jij vanuit het adviesgesprek een uitgebreid behandelplan van ons, waar je alle informatie nog eens rustig kunt doornemen, voordat je definitief besluit om je behandeling bij onze kliniek te laten uitvoeren.

  Ben je benieuwd hoe een afspraak in onze kliniek in zijn werk gaat? Op onze angsttandartspagina vertellen we je er meer over!

 • Hoeveel kost een angsttandarts?

  Wanneer jij een afspraak inplant bij een van onze angsttandartsen, zullen de kosten niet hoger zijn dan bij een reguliere tandarts. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalt jaarlijks de behandelcodes en maximumtarieven voor tandheelkunde. Deze tarieven gelden voor elke tandartspraktijk in Nederland, dus zowel voor reguliere tandartspraktijken als voor een gespecialiseerd centrum zoals VieDenta Kliniek.

  Voordat de daadwerkelijke behandeling uitgevoerd gaat worden, plannen wij een adviesgesprek in. De kosten voor het adviesgesprek bedragen in 2024 €211,20 (€126,72 voor het opstellen van een behandelplan C012 en €84,48 voor het maken van röntgenfoto’s X21). Je kunt de kosten voor het adviesgesprek voldoen aan onze cliëntenbalie met PIN. De factuur kan achteraf ingediend worden bij de zorgverzekeraar. Bij een aanvullende verzekering worden deze kosten vaak (grotendeels) vergoed.

  De kosten van de verdere behandeling zijn uiteraard afhankelijk van het soort behandeling dat uitgevoerd gaat worden. Vanuit het adviesgesprek ontvang je een uitgebreid behandelplan, waarin ook alle kosten en eventuele vergoedingen vanuit de verzekeraar zijn uitgewerkt. De vergoedingen zijn altijd een indicatie, dus wij raden aan om de offerte vooraf door te sturen naar je verzekeraar om precies te weten welke vergoeding je gaat ontvangen.

 • Wat is een angsttandarts?

  Onze angsttandartsen hebben ervaring in het behandelen van mensen met (extreme) angst voor de tandarts. Zij nemen alle tijd voor jou en luisteren graag naar jouw verhaal. Tijd en aandacht zijn belangrijke kernwoorden die bij onze angsttandartsen passen. De angsttandarts kijkt samen met jou naar de beste oplossing en helpt je om op jouw tempo je angst te overwinnen. Ben je benieuwd wat onze angsttandartsen nog meer voor jou kunnen betekenen? Lees dan meer op onze angsttandartspagina.

 • Werken jullie ook met een roesje?

  Nee. Vaak werkt een roesje onvoldoende en bovendien verschilt dit enorm per persoon, wat kan leiden tot teleurstellingen.

 • Kan ik altijd in één keer behandeld worden?

  Wij proberen altijd zoveel mogelijk in één keer te behandelen, maar zijn afhankelijk van de soort behandeling die gaat plaatsvinden. Er zijn bepaalde behandelingen die eenmaal niet in één keer afgerond kunnen worden. In onze behandelplannen worden de stappen altijd uitgebreid uitgewerkt, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 • Wat is de wachttijd voor het inplannen van een narcosebehandeling?

  Wanneer wij het ondertekende behandelplan per post retour hebben ontvangen, kan de narcosebehandeling doorgaans binnen 4-6 weken ingepland worden.

 • Wat is de wachttijd voor het inplannen van een vervolgbehandeling?

  Wanneer wij het ondertekende behandelplan per post retour hebben ontvangen, kan de vervolgbehandeling doorgaans binnen 2-3 weken ingepland worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de soort behandeling die plaats gaat vinden.

 • Wat is de wachttijd voor het inplannen van een adviesgesprek?

  Een adviesgesprek kan over het algemeen binnen 2-3 weken ingepland worden in onze kliniek.

 • Wanneer is VieDenta Kliniek geopend?

  VieDenta Kliniek is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Tussen 12.30 en 13.30 uur zijn wij telefonisch niet bereikbaar in verband met lunchpauze.

 • Wat kan ik doen om mijn angst de baas te blijven tijdens mijn afspraak?

  Hierbij geven wij graag enkele tips die jou wellicht kunnen helpen voordat je bij onze kliniek in behandeling gaat:

  Praat met je tandarts. Geef aan waar je angst door komt en bespreek samen hoe je dit het beste onder controle kunt houden tijdens een behandeling. Wij plannen de adviesgesprekken altijd ruim in, zodat er ook genoeg tijd is om dit soort zaken te bespreken met de tandarts. Wij helpen je graag op een manier die prettig voelt voor jou.
  Laat je informeren over het soort behandelingen dat je te wachten staat, over wat er gaat gebeuren en waarom. Geef duidelijk aan welke informatie jij wel wil horen en welke niet. Wellicht kijk je graag mee tijdens de behandeling om zelf de controle te kunnen blijven houden. Er is veel mogelijk in onze kliniek en wij denken graag met je mee.
  Iedereen heeft behoefte aan controle. Spreek daarom met de tandarts een teken af, zoals het opsteken van je hand, waarop de tandarts de behandeling kan onderbreken. Zo heb je het gevoel dat je iets van de behandeling in eigen hand houdt.
  Probeer eens of je baat hebt bij ontspannings- of ademhalingsoefeningen.

  Op onze angsttandartspagina lees je nog meer tips om je angst de baas te blijven of zelfs te verminderen.

 • Wat is het verschil tussen een reguliere tandarts en een angsttandarts?

  Bij VieDenta Kliniek nemen wij graag de tijd voor jou. Voordat er een behandeling gaat plaatsvinden, gaan wij met jou in gesprek; welke vragen en wensen zijn er allemaal vanuit jouw kant en hoe kunnen wij jou het beste helpen?
  Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met angst voor de tandarts. Zij nemen de tijd voor jouw behandeling en helpen je graag op een manier zodat deze prettig voelt voor jou.

 • Ik schaam me voor mijn angst voor de tandarts. Is dit normaal?

  In Nederland zijn er zo’n 800.000 mensen met angst voor de tandarts, dus je bent niet de enige! Bij VieDenta Kliniek oordelen wij ook zeker niet over je gebit, wij zijn er vooral om jou te helpen die glimlach weer terug te krijgen op je gezicht.

 • Welke tandartskosten worden vergoed door een aanvullende verzekering?

  Dit verschilt heel erg per zorgverzekeraar. Daarnaast bestaan er vaak ook nog verschillende niveaus in de aanvullende verzekering, waarbij het ene niveau meer vergoedt dan het andere. Om een duidelijk overzicht te krijgen van de kosten die vergoed zullen worden, raden wij aan om contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

 • Welk deel van mijn behandeling wordt vergoed door de verzekeraar?

  Dit verschilt heel erg per verzekeraar en is dus niet voor iedereen hetzelfde. Zodra jouw behandelplan is gemaakt, ontvang je daarbij een overzicht met de eventuele vergoeding vanuit jouw zorgverzekeraar. Om dit 100% te weten, raden wij je altijd aan om nog even contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

 • Wat gebeurt er precies tijdens een adviesgesprek?

  Tijdens het adviesgesprek worden er eerst foto’s van het gebit gemaakt (zowel röntgenfoto’s als digitale gezichtsfoto’s). Daarna kijkt de tandarts even kort in de mond en gaat hij graag met jou in gesprek; Welke vragen en wensen zijn er vanuit jouw kant en hoe kunnen wij jou het beste helpen?

  Aan de hand van dit gesprek wordt er een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan samengesteld, dat je per post thuis ontvangt. Bij dit behandelplan zijn ook een begroting en overzicht van de eventuele vergoedingen vanuit de verzekeraar toegevoegd. Lees het plan rustig door en besluit vervolgens of je de behandeling in onze kliniek wil laten uitvoeren.

 • Wordt er al behandeld tijdens het adviesgesprek?

  Nee, er wordt nog niet behandeld tijdens het adviesgesprek.

   

 • Hoelang duurt een adviesgesprek?

  Voor het adviesgesprek moet je rekening houden met een tijdsduur zo’n 30 tot 45 minuten.

 • Heb ik een verwijzing van mijn eigen tandarts nodig om naar VieDenta Kliniek te komen voor een adviesgesprek?

  Nee, je kunt gewoon zonder doorverwijzing een afspraak maken in onze kliniek.

 • Werken jullie ook met lachgas?

  Nee. Er is nog te weinig bekend over de mogelijke bijwerking van lachgas, waardoor wij hier niet mee werken.

 • Merk ik echt niks van de narcosebehandeling?

  Zodra jij in slaap bent gebracht, krijg je niks meer mee van de behandeling. Wanneer je weer wakker wordt gemaakt, kun je wel last ervaren aan je gebit. Het verschilt uiteraard per persoon hoeveel last je hebt en hoelang dit duurt.

 • Welke behandelingen kunnen onder narcose uitgevoerd worden?

  In principe kan elke behandeling onder narcose uitgevoerd worden. Tijdens het adviesgesprek wordt er besproken welke behandeling uitgevoerd gaat worden en hoe het verdere traject er uit zal komen te zien.

 • Zijn er bepaalde bijwerkingen na een narcosebehandeling?

  Er kunnen altijd bijwerkingen optreden, maar dit is afhankelijk van de soort behandeling die heeft plaatsgevonden. Het kan wel even duren tot de narcose uit het lichaam is en hier kun je dus nog enige hinder van ervaren (denk aan duizeligheid, een moe of suf gevoel of hoofdpijn).

 • Kan ik na de narcosebehandeling direct naar huis?

  Zodra je wakker wordt gemaakt, word je overgebracht naar onze recovery ruimte. Hier kun je in alle rust bijkomen van je behandeling. De anesthesioloog komt na een tijdje nog even controleren hoe het met je gaat en zal je officieel “ontslaan” uit onze kliniek. Meestal kun je zo’n halfuur tot uur na de behandeling weer naar huis.

 • Kan ik ook zonder begeleiding naar jullie kliniek komen op de dag van de narcosebehandeling?

  Het is niet mogelijk om alleen naar onze kliniek te komen op de dag van je narcosebehandeling. Zodra je weer wakker bent, is het erg belangrijk dat je iemand hebt die jou kan begeleiden en die de eerste uren ook in je buurt blijft. Daarnaast mag je de eerste 24 uur niet zelf autorijden.

 • Welke kleding kan ik het beste aantrekken op de dag van mijn narcosebehandeling?

  Wij adviseren altijd om warme kleding te dragen die makkelijk zit. Na een narcosebehandeling heb je het vaak wat kouder (ook in de zomer), waardoor warme kleding goed van pas komt.

 • Hoelang duurt een narcosebehandeling?

  Dat is afhankelijk van de behandeling die plaats gaat vinden. Je moet er sowieso rekening mee houden dat je na de behandeling ongeveer een uur nodig hebt om weer volledig wakker te worden. Gemiddeld zal een behandeling zo’n 1 tot 3 uur duren.

 • Mijn narcosebehandeling is afgekeurd. Zijn er andere opties mogelijk?

  Het kan altijd voorkomen dat de behandeling wordt afgekeurd door onze anesthesioloog. Soms kan het zo zijn dat je enkel in het ziekenhuis onder narcose behandeld mag worden. Dan kunnen wij een doorverwijzing naar een ziekenhuis voor je regelen.

  Indien de behandeling om andere redenen is afgekeurd (gezondheid, te hoog BMI etc.), denken wij graag met je mee over andere mogelijkheden voor je behandeling. Wij plannen graag een (gratis) tweede intake in om te bespreken wat er verder mogelijk is voor jou.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik bij VieDenta Kliniek onder narcose behandeld worden?

  Bij VieDenta Kliniek behandelen wij mensen vanaf 18 jaar oud.

 • Ik gebruik medicatie. Kan ik dan nog steeds onder narcose behandeld worden?

  Dit hoeft geen probleem te zijn om onder narcose behandeld te kunnen worden. Voordat je bij VieDenta Kliniek onder narcose wordt behandeld, dien je een gezondheidsvragenlijst in te vullen, die ter controle wordt doorgestuurd naar de anesthesioloog. Hierin wordt ook gevraagd naar een overzicht van de medicatie die wordt gebruikt. Het kan voorkomen dat de anesthesioloog nog wat extra vragen heeft over het medicijngebruik, maar als er verder geen problemen zijn, kun je gewoon onder narcose behandeld worden in onze kliniek.

 • Is het veilig om bij jullie onder narcose behandeld te worden?

  Ja. Wij werken samen met een gespecialiseerd team van anesthesiologen, die de meest moderne apparatuur en medicatie gebruiken. Voordat je bij onze kliniek in behandeling gaat, dien je een gezondheidsvragenlijst in te vullen, die ter controle wordt doorgestuurd naar de anesthesioloog. Geen enkele behandeling is volledig zonder risico, maar je bent bij onze kliniek in goede handen.

 • Kan ik onder narcose behandeld worden?

  Voordat je in onze kliniek behandeld gaat worden, vindt er een adviesgesprek plaats met de tandarts, waarin alle opties worden besproken. Indien je graag onder narcose behandeld wil worden, kan dat tijdens dit gesprek ook besproken worden. Wanneer het behandelplan wordt verstuurd, ontvang je daarbij ook enkele medische gezondheidsvragenlijsten, die ingevuld dienen te worden. Wij sturen deze ter controle door naar onze anesthesioloog. Als hij een goedkeuring geeft, kan je behandeling onder narcose in onze kliniek plaatsvinden.

 • Wat gaat mijn behandeling kosten?

  Het is vooraf lastig om aan te geven wat je behandeling in onze kliniek gaat kosten. Elk gebit is uniek en heeft dan ook een eigen behandeling nodig. Voordat het adviesgesprek heeft plaatsgevonden, is het dus erg lastig om te bepalen welke behandeling er uitgevoerd gaat worden en welke kosten hierbij horen.

  De kosten voor tandheelkunde zijn echter wel landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa bepaalt jaarlijks de behandelcodes en maximumtarieven voor tandheelkunde. Deze tarieven gelden voor elke tandartspraktijk in Nederland, dus zowel voor reguliere tandartspraktijken als voor een gespecialiseerd centrum zoals VieDenta Kliniek.

 • Ik heb een vraag over mijn rekening. Bij wie kan ik hiervoor terecht?

  Je mag altijd contact met ons opnemen wanneer je een vraag over je rekening hebt. Mochten wij er niet uitkomen, dan kunnen we altijd de hulp van Infomedics en/of de zorgverzekeraar inschakelen.

 • Ik ben het oneens met mijn rekening. Wat kan ik doen?

  Wanneer je het niet eens bent met de rekening die je van ons hebt ontvangen, kun je het beste eerst contact met ons opnemen. Dan kijken wij samen naar een passende oplossing.

 • Wat kost een narcosebehandeling?

  De kosten voor een narcosebehandeling zijn afhankelijk van de duur van de behandeling. De narcosekosten worden op uurbasis berekend en voor een gemiddelde behandeling dient rekening gehouden te worden met zo’n € 600,- tot € 1200,-
  Wel kunnen we aangeven dat we de narcosekosten tegen kostprijs berekenen en hierop dus geen winst maken; zo houden we deze behandeling voor zoveel mogelijk patiënten bereikbaar.

 • Wat kost een adviesgesprek?

  De kosten voor het adviesgesprek zijn landelijk vastgesteld door de NZa en bedragen in 2024 €211,20 (€126,72 voor het opstellen van een behandelplan C012 en €84,48 voor het maken van röntgenfoto’s X21). Je kunt de kosten voor het adviesgesprek voldoen aan onze balie met PIN.

 • Worden de narcosekosten vergoed door de zorgverzekeraar?

  Een narcosebehandeling wordt eigenlijk nooit vergoed door de zorgverzekeraar, omdat deze vindt dat een behandeling ook zonder narcose kan worden uitgevoerd. Voor een narcosebehandeling moet je rekening houden met een bedrag tussen de € 600,- tot € 1.200,-. De exacte kosten zijn afhankelijk van de ingreep en de tijd die de tandarts en anesthesioloog nodig hebben.

 • Zijn jullie duurder dan een reguliere tandarts?

  De kosten voor tandheelkunde zijn landelijk vastgesteld. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalt jaarlijks de behandelcodes en maximumtarieven voor tandheelkunde. Deze tarieven gelden voor elke tandartspraktijk in Nederland, dus zowel voor reguliere tandartspraktijken als voor een gespecialiseerd centrum zoals VieDenta Kliniek.

Wij helpen jou graag verder!

Heb jij nog een vraag of wil je graag een afspraak maken met één van onze tandartsen? Vul dan gemakkelijk het contactformulier in en dan nemen wij snel contact met je op.

VieDenta Kliniek 
Jeroen Boschstraat 10
5854 CZ Nieuw-Bergen (Limburg)

Herder Pasmansdreef 1
5688 HW Oirschot

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
Hidden

Plan je adviesgesprek