Ik vul het contactformulier in op de site van VieDenta kliniek. Zal ik hem gaan versturen? Meerdere malen sluit ik mijn laptop, doe hem weer open, totdat ik de knoop doorhak en besluit op verzenden te drukken. Waar ik denk dat het nog wel eventjes duurt voordat ik word uitgenodigd voor een gesprek, word ik de volgende dag al gebeld en staat er voor een week later een gesprek ingepland. Het avontuur van een nieuwe lach gaat beginnen.

Ik ben Nadieh, 33 jaar oud en 12 jaar heb ik de tandarts ontweken. Na een traumatische ervaring heb ik de hoop opgegeven om een nieuw gebit te realiseren. 23 jaar lang loop ik al rond met onzekerheid over mijn tanden. Vroeger wilde ik heel graag een beugel, maar helaas werd thuis verteld dat dit niet tot de financiële mogelijkheden behoorde.

‘Al die jaren lach ik niet voluit, loop ik met mijn hand voor mijn mond en ben ik diegene die de foto maakt, niet diegene die op de foto staat.’

De service met een smile die werd gevraagd op mijn werk, was bij mij een grijns, waarbij ik mijn tanden alleen maar wilde verbergen en soms wel kon huilen van verdriet als ik collega’s zag met die perfecte glimlach.

Bij het ontmoeten van nieuwe mensen ben ik altijd bang geweest dat ze mij zouden afrekenen wanneer zij mij zouden zien lachen. Het idee dat niemand mij leuk zal vinden zal altijd in mijn hoofd blijven spoken zolang ik dit gebit blijf houden.

‘Ik had 1 grote wens: Op mijn bruiloft wil ik foto’s MET een grote glimlach.’

Ik had al zoveel gelegenheden moeten missen waarbij ik graag herinneringen had willen hebben die op foto hadden moeten staan. En toen ben ik gaan kijken hoe ik deze droom werkelijkheid zou kunnen laten worden. Ik ben gaan zoeken naar tandartsen die gespecialiseerd zijn in angst en die mij in dit avontuur zouden kunnen begeleiden.

‘En toen kwam ik bij VieDenta kliniek.’

Vanaf het eerste consult wist ik dat ik hier op mijn plaats was. Ik kwam terecht bij Harrie. Waar ik bang was voor kritiek, afwijzing en een strenge les waarom ik zolang niet naar de tandarts was geweest, gingen we gewoon rustig tegenover elkaar zitten en vertelde ik mijn grote wens. Na het bekijken van foto’s en een kijkje in mijn gebit, vertelde Harrie mij waar ik altijd over had gedroomd: “We gaan ervoor, ik ga ervoor zorgen dat jij kan lachen op jouw bruiloft.”

Ik heb vervolgens gekozen voor een behandeling onder narcose, omdat de angst bij mij toch heel erg overheerst en ik niks bewust wilde meemaken van de behandeling. Als ik deze optie niet had gehad, dan zou ik de stap niet eens hebben durven zetten. Ik was ook bang dat als ik alles bewust zou meemaken, dat ik dan in het vervolg weer jaren niet naar de tandarts zou gaan. Daardoor was ik heel blij dat deze mogelijkheid er was en dat ik hiervoor kon kiezen.

Toen ik uit de narcose wakker werd, was het verschil al ongelooflijk groot. Na al die jaren had ik rechte én witte tanden: Ik had een lach. Maar ik moest nog niet te snel juichen, want “het werd nog veel mooier!” Op dat moment was ik al blij, was het mogelijk om nog blijer te worden dan dit moment?

‘Drie weken later zat ik weer op de stoel bij Harrie voor het eindresultaat.’

Dit was het moment: Mijn definitieve glimlach werd erin gezet. Dankzij de lieve assistentes en de geruststellende woorden, durfde ik het aan om deze behandeling zonder plaatselijke verdoving aan te gaan. Na een klein uur kreeg ik de spiegel aangereikt: “Lach maar meissie en nu nooit meer die hand voor jouw mond!” Ik heb gehuild van geluk; eindelijk, na al die jaren kon ik een grote rugzak van verdriet en onzekerheid afdoen.

‘Eindelijk genieten van die mooie lach!’

Eindelijk kan ik weer normaal praten met mensen, ik durf weer te lachen en ben zo ontzettend dankbaar dat ik niet meer hoef te denken dat ik minder ben dan andere mensen, omdat zij af zouden kunnen knappen op mijn gebit. Deze gedachtes zijn eindelijk verleden tijd.
In woorden is niet uit te drukken wat VieDenta kliniek voor mij heeft betekend. Alle lieve assistentes, de mensen van de narcose.
Grote dank naar Michelle die mij vanaf moment één heeft begeleid en natuurlijk in het speciaal Harrie: Jij bent oprecht mijn held!
Ik hoop dat mijn verhaal een inspiratie zal zijn om andere mensen de stap te laten zetten om met een gerust hart naar de tandarts te gaan, al is dit na heel wat jaren dat iemand niet is geweest. VieDenta kliniek is een echte aanrader als je heel veel angst ervaart, want de manier van geruststellen heeft mij de moed gegeven om het avontuur aan te gaan. Ondanks dat ik zal moeten wennen aan dat ik gewoon kan lachen, gaat er geen dag voorbij dat ik blij ben dat ik dit avontuur met VieDenta kliniek ben aangegaan.

Ik had één grote wens: Op mijn bruiloft wil ik foto’s MET een grote glimlach

Kronen
Resultaat vrouw die kronen heeft laten zetten

Wil jij ook stralende glimlach?

Vul gemakkelijk hieronder het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op! Je mag zeker ook altijd direct bellen via 085 – 01 33 500

VieDenta Kliniek Oirschot
Herder Pasmansdreef 1
5688 HW Oirschot (Noord-Brabant)

VieDenta Kliniek Nieuw-Bergen
Jeroen Boschstraat 10
5854 CZ Nieuw-Bergen (Limburg)

Contact opnemen

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
Hidden

Persoonlijke aandacht

Jullie ervaringen én verhalen

Voordat je bij ons in behandeling gaat, is het vaak fijn om verhalen te lezen van anderen die jou voorgaan in onze kliniek. Elke mening telt en wij kunnen het dan ook enorm waarderen als mensen hun verhaal willen delen op onze pagina. Laat je dan ook vooral inspireren door de verhalen die je hier kunt lezen!

Icoon man

Dhr. de Wit

Een echte aanrader voor angstpatiënten zoals ik

Ik liep al jaren rond met een slecht gebit. Door traumatische ervaringen in het verleden heb ik mijn tandartsbezoek jarenlang uitgesteld.

...
96% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan!

Twan

10/10

Prettig en heel ontspannen met kundig personeel.

VieDenta Kliniek Oirschot
VieDenta Kliniek

Oirschot, Noord-Brabant

VieDenta Kliniek Oirschot
Herder Pasmansdreef 1
5688 HW Oirschot

VieDenta Kliniek Nieuw-Bergen
VieDenta Kliniek

Nieuw-Bergen, Limburg

VieDenta Kliniek Nieuw-Bergen
Jeroen Boschstraat 10
5854 CZ Nieuw-Bergen