Ik vul het contactformulier in op de site van VieDenta kliniek. Zal ik hem gaan versturen? Meerdere malen sluit ik mijn laptop, doe hem weer open, totdat ik de knoop doorhak en besluit op verzenden te drukken. Waar ik denk dat het nog wel eventjes duurt voordat ik word uitgenodigd voor een gesprek, word ik de volgende dag al gebeld en staat er voor een week later een gesprek ingepland. Het avontuur van een nieuwe lach gaat beginnen.

Ik ben Nadieh, 33 jaar oud en 12 jaar heb ik de tandarts ontweken. Na een traumatische ervaring heb ik de hoop opgegeven om een nieuw gebit te realiseren. 23 jaar lang loop ik al rond met onzekerheid over mijn tanden. Vroeger wilde ik heel graag een beugel, maar helaas werd thuis verteld dat dit niet tot de financiële mogelijkheden behoorde.

‘Al die jaren lach ik niet voluit, loop ik met mijn hand voor mijn mond en ben ik diegene die de foto maakt, niet diegene die op de foto staat.’

De service met een smile die werd gevraagd op mijn werk, was bij mij een grijns, waarbij ik mijn tanden alleen maar wilde verbergen en soms wel kon huilen van verdriet als ik collega’s zag met die perfecte glimlach.

Bij het ontmoeten van nieuwe mensen ben ik altijd bang geweest dat ze mij zouden afrekenen wanneer zij mij zouden zien lachen. Het idee dat niemand mij leuk zal vinden zal altijd in mijn hoofd blijven spoken zolang ik dit gebit blijf houden.

‘Ik had 1 grote wens: Op mijn bruiloft wil ik foto’s MET een grote glimlach.’

Ik had al zoveel gelegenheden moeten missen waarbij ik graag herinneringen had willen hebben die op foto hadden moeten staan. En toen ben ik gaan kijken hoe ik deze droom werkelijkheid zou kunnen laten worden. Ik ben gaan zoeken naar tandartsen die gespecialiseerd zijn in angst en die mij in dit avontuur zouden kunnen begeleiden.

‘En toen kwam ik bij VieDenta kliniek.’

Vanaf het eerste consult wist ik dat ik hier op mijn plaats was. Ik kwam terecht bij Harrie. Waar ik bang was voor kritiek, afwijzing en een strenge les waarom ik zolang niet naar de tandarts was geweest, gingen we gewoon rustig tegenover elkaar zitten en vertelde ik mijn grote wens. Na het bekijken van foto’s en een kijkje in mijn gebit, vertelde Harrie mij waar ik altijd over had gedroomd: “We gaan ervoor, ik ga ervoor zorgen dat jij kan lachen op jouw bruiloft.”

Ik heb vervolgens gekozen voor een behandeling onder narcose, omdat de angst bij mij toch heel erg overheerst en ik niks bewust wilde meemaken van de behandeling. Als ik deze optie niet had gehad, dan zou ik de stap niet eens hebben durven zetten. Ik was ook bang dat als ik alles bewust zou meemaken, dat ik dan in het vervolg weer jaren niet naar de tandarts zou gaan. Daardoor was ik heel blij dat deze mogelijkheid er was en dat ik hiervoor kon kiezen.

Toen ik uit de narcose wakker werd, was het verschil al ongelooflijk groot. Na al die jaren had ik rechte én witte tanden: Ik had een lach. Maar ik moest nog niet te snel juichen, want “het werd nog veel mooier!” Op dat moment was ik al blij, was het mogelijk om nog blijer te worden dan dit moment?

‘Drie weken later zat ik weer op de stoel bij Harrie voor het eindresultaat.’

Dit was het moment: Mijn definitieve glimlach werd erin gezet. Dankzij de lieve assistentes en de geruststellende woorden, durfde ik het aan om deze behandeling zonder plaatselijke verdoving aan te gaan. Na een klein uur kreeg ik de spiegel aangereikt: “Lach maar meissie en nu nooit meer die hand voor jouw mond!” Ik heb gehuild van geluk; eindelijk, na al die jaren kon ik een grote rugzak van verdriet en onzekerheid afdoen.

Eindelijk genieten van die mooie lach!

Eindelijk kan ik weer normaal praten met mensen, ik durf weer te lachen en ben zo ontzettend dankbaar dat ik niet meer hoef te denken dat ik minder ben dan andere mensen, omdat zij af zouden kunnen knappen op mijn gebit. Deze gedachtes zijn eindelijk verleden tijd.
In woorden is niet uit te drukken wat VieDenta kliniek voor mij heeft betekend. Alle lieve assistentes, de mensen van de narcose.
Grote dank naar Michelle die mij vanaf moment één heeft begeleid en natuurlijk in het speciaal Harrie: Jij bent oprecht mijn held!
Ik hoop dat mijn verhaal een inspiratie zal zijn om andere mensen de stap te laten zetten om met een gerust hart naar de tandarts te gaan, al is dit na heel wat jaren dat iemand niet is geweest. VieDenta kliniek is een echte aanrader als je heel veel angst ervaart, want de manier van geruststellen heeft mij de moed gegeven om het avontuur aan te gaan. Ondanks dat ik zal moeten wennen aan dat ik gewoon kan lachen, gaat er geen dag voorbij dat ik blij ben dat ik dit avontuur met VieDenta kliniek ben aangegaan.

Resultaat vrouw die facings heeft laten zetten

Lees ook de succesverhalen van anderen!

Ervaringen van anderen; wij weten als geen ander hoe belangrijk deze zijn om een gedegen besluit te kunnen maken voor een afspraak in onze kliniek. Lees daarom ook snel verder wat anderen vonden van hun behandeling bij VieDenta Kliniek.

Icoon man

Dhr. Ambaum

In één woord super!

Ik ben door Viedenta kliniek geholpen op een zeer fijne begripvolle manier. Ik ben erg bang voor de tandarts wegens diverse persoonlijke redenen. Na een 1ste intake en het maken van een foto is er met mij een behandelplan besproken. Wat mij persoonlijk is opgevallen is dat ze eerlijk en objectief...

Dhr. Berrevoets

Na 40 jaar niet bij de tandarts te zijn geweest, durfde ik eindelijk die stap weer te zetten

Ik ben begin 2021 bij VieDenta Kliniek gekomen. Ik liep al geruime tijd met de wens om mijn slechte gebit te laten opknappen, maar durfde niet. Enige jaren hiervoor was ik bij een niet nader genoemde kliniek in Noord-Holland geweest voor een intake. Daar ben ik al tijdens de controle van de mogel...

Icoon man

Dhr. de Wit

Een echte aanrader voor angstpatiënten zoals ik

Ik liep al jaren rond met een slecht gebit. Door traumatische ervaringen in het verleden heb ik mijn tandartsbezoek jarenlang uitgesteld. Dit is natuurlijk geen goed idee, aangezien de conditie van mijn gebit alleen maar meer achteruit ging. Enige tijd geleden werden de klachten zo extreem, dat i...

Icoon man

Dhr. Pluijmen

De behandeling viel reuze mee

Mijn gebit was niet zo mooi, maar ik wilde er nooit iets aan laten doen, omdat ik bang was voor de pijn en ik dacht dat een behandeling me heel veel geld zou gaan kosten. Maar uiteindelijk doe je jezelf tekort. Ik heb me door een narcose tandarts van VieDenta Kliniek laten adviseren en ervoor gek...

Icoon man

Dhr. van den Akker

Ik werd geweldig opgevangen

Jarenlang heb ik een bezoek aan de tandarts uitgesteld, totdat het écht niet meer ging. Ik schaamde me voor mijn gebit, durfde niet meer te lachen en had last met eten. Toen ik me bij VieDenta Kliniek meldde, werd ik geweldig opgevangen. De angsttandarts had alle begrip voor mijn angst. Hij heeft...

Mevr. Dekkers

Mijn gebit ziet er weer fantastisch uit!

Voor mijn werk spreek ik veel mensen. Ik schaamde me daarbij vaak voor mijn tanden, maar door mijn drukke baan dacht ik nooit tijd te hebben om dit op te lossen. Een vriendin wees me op VieDenta Kliniek en ik was onder de indruk van wat ze voor me konden betekenen. Na een goed gesprek met de tand...

Onze behandelingen

Wij gunnen jou die stralende lach en kijken altijd naar de oplossing die het beste past bij jouw gebit, maar ook zeker bij jouw wensen. Elk gebit is uniek en heeft een eigen behandeling nodig. Het is vooraf dan vaak ook lastig in te schatten welke oplossing het beste gaat zijn voor jouw gebit. Tijdens een adviesgesprek wordt er uitvoerig gekeken en besproken welke oplossing het beste is voor jou. Om je toch alvast een beeld te geven van de verschillende behandelingen die er binnen onze kliniek worden uitgevoerd, lees je er hier meer over. Laat je inspireren!

Mogen wij jou helpen?

Ben je na het lezen van alle informatie overtuigd dat VieDenta Kliniek dé kliniek voor jou is? Aarzel dan niet en vul gemakkelijk het contactformulier in, waarna één van onze zorgconsulentes snel contact met je zal opnemen. Je mag uiteraard ook altijd direct bellen naar 085 – 01 33 500

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
Hidden