Praat erover

Schaam je zeker niet voor je angst en maak dit bespreekbaar. Start een gesprek met mensen die je vertrouwt en laat anderen je helpen. Geef daarna ook duidelijk aan bij je tandarts waar je angst voor hebt. Zo kan deze je helpen om de behandelingen zo prettig mogelijk te laten verlopen.

 

Kies voor een tandarts die je vertrouwt

Vertrouwen is heel belangrijk. Ga daarom op zoek naar een tandarts waarbij je echt het gevoel hebt dat deze je begrijpt en je kan helpen met je tandartsangst. Maak geen overhaaste beslissing en volg vooral je gevoel. Een tandarts die jou begrijpt, met je meedenkt en samen met jou deze stap wil zetten is goud waard.

 

Neem iemand mee naar de kliniek

Uit ervaring weten wij dat een (eerste) bezoek aan de kliniek een hele stap voor je kan zijn. Wij raden dan ook altijd aan om samen met iemand naar je afspraak te komen. Deze persoon kan een prettige afleiding bieden tijdens de reis naar de kliniek en gedurende de afspraak zelf. Daarnaast kan er gedurende de afspraak veel informatie gegeven worden, die jij op dat moment niet altijd onthoudt. Dan is het fijn wanneer er iemand bij is die deze informatie voor jou kan onthouden.

 

Denk aan het uiteindelijke doel: Die glimlach op je gezicht!

Hoe lastig je het ook vindt om naar de tandarts te gaan, houd altijd de gedachte vast waarvoor je het doet: Die mooie glimlach op je gezicht! Het zal geen makkelijk proces zijn, maar wanneer je het uiteindelijke doel voor ogen blijft houden, zal het een stuk prettiger en makkelijker verlopen. Daarnaast kan het ook werken om voor elke behandeling/afspraak een “traktatie” voor jezelf te bedenken zodra je klaar bent. Trakteer jezelf op een gebakje, shopmiddagje, wellnessmoment etc. wanneer de afspraak bij de tandarts erop zit.

 

Narcosebehandeling

Wanneer de angst zo groot is dat je echt niet naar de tandarts durft te gaan voor een behandeling, is een behandeling onder narcose wellicht een oplossing voor jou. Zo krijg je niks mee van de behandeling én word je wakker met een mooi gebit.

Een behandeling onder narcose zal je angst voor de tandarts natuurlijk niet wegnemen, maar het is vaak wel een belangrijke eerste stap in het proces om je angst voor de tandarts te overwinnen. Onze tandarts gaat tijdens een eerste adviesgesprek graag met je in gesprek om de verschillende mogelijkheden verder toe te lichten.

 

 

 

Een adviesgesprek bij VieDenta Kliniek

Voordat je bij VieDenta Kliniek in behandeling gaat, wordt er altijd eerst een adviesgesprek ingepland. Tijdens dit adviesgesprek worden er foto’s van je gebit gemaakt (röntgen en digitaal) en kijkt de tandarts even kort in de mond, zónder verder te behandelen! Daarnaast gaat de tandarts graag met je in gesprek: Waar komt je angst vandaan en hoe kunnen jullie er samen voor gaan zorgen dat de behandeling slaagt? Daarnaast hoort de tandarts ook graag al jouw wensen en vragen. Vanuit dit adviesgesprek wordt er een persoonlijk behandelplan op maat voor je gemaakt en vanuit hier kun je vrijblijvend besluiten of VieDenta Kliniek de kliniek is waar jij jouw behandeling uit wilt laten voeren.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
Hidden

Consultgesprek tussen zorgconsulente en patiënt