Heb je een kunstgebit, waarbij je telkens bang bent dat deze losschiet als je net iets te uitgebreid lacht of bijvoorbeeld in een appel bijt? Of kun je maar niet wennen aan de gehemelteplaat van je kunstgebit in de bovenkaak? Wellicht biedt een klikgebit een goede oplossing. Een klikgebit klikt vast op implantaten die in de boven- of onderkaak worden geplaatst. Je kunstgebit heeft op deze manier meer houvast, waardoor deze veel minder snel los kan schieten. Bij een klikgebit in de bovenkaak is er bovendien geen gehemelteplaat meer nodig, aangezien de prothese houvast heeft op de implantaten in plaats van het gehemelte. Eten, praten en uitgebreid lachen worden weer vanzelfsprekend en leuk!

Wist je dat een klikgebit vaak grotendeels wordt vergoed vanuit de basisverzekering?

Ouder stel dat geniet van kop koffie en gebak

Bij VieDenta Kliniek hebben we ons eigen tandtechnisch laboratorium in huis. Op deze manier verkorten we de lijnen en kan werk sneller afgeleverd worden. Zo ben je het kunstgebit voor reparaties of aanpassingen niet langer kwijt dan nodig is. Door een snelle schakeling tussen de tandarts en tandtechnicus bieden wij maatwerk van een hoge kwaliteit en ben jij bij onze kliniek in goede handen.

Door de huidige verbeteringen in de tandtechniek, zie je vaak het verschil tussen een natuurlijk gebit en kunst- klikgebit niet eens. Binnen ons eigen tandtechnisch laboratorium wordt naast het comfort ook erg veel aandacht besteed aan de esthetiek van een klikgebit; wat past bij jouw gezicht en welke kleur tanden wens je zelf? We kijken er graag uitgebreid naar om een passende oplossing voor jou te bedenken.

Tandarts werkend in tandtechnisch laboratorium

Denk je: Wauw, dit is wellicht dé oplossing voor mij? Wij plannen graag een afspraak met je in om de mogelijkheden te bekijken en vervolgens alles uitgebreid met je te bespreken. Wanneer jouw kaak geschikt is voor implantaten, verzorgen wij de aanvraag voor een machtiging bij de zorgverzekeraar. Zodra deze is goedgekeurd, gaan wij graag aan de slag om een prachtig klikgebit en daarmee een fantastische glimlach te realiseren.

Onze expertise

Wij gunnen jou die stralende lach en kijken altijd naar de oplossing die het beste past bij jouw gebit, maar ook zeker bij jouw wensen. Elk gebit is uniek en heeft een eigen behandeling nodig. Het is vooraf dan vaak ook lastig in te schatten welke oplossing het beste gaat zijn voor jouw gebit. Benieuwd wat wij nog meer aanbieden in onze kliniek? Je vindt het hier!