maandag 28 november

Hap, klik, klaar! Op weg naar een klikgebit

Wij zien ze elke dag in de tandartsstoel; Patiënten die maar niet kunnen wennen aan hun kunstgebit. Het zit niet lekker, de smaakbeleving tijdens het eten is niet meer wat het geweest is en de gewenning loopt alles behalve vlekkeloos. In Nederland lopen helaas nog teveel mensen rond met een kunstgebit dat niet goed past en daardoor de nodige problemen veroorzaakt. Dit is zeker niet nodig, want met een aantal aanpassingen loop je snel weer rond met een grote glimlach op je gezicht, zónder je druk te hoeven maken om je kunstgebit.

 

Heb je een kunstgebit, waarbij je telkens bang bent dat deze losschiet als je net iets te uitgebreid lacht of bijvoorbeeld in een appel bijt? Of kun je maar niet wennen aan de gehemelteplaat van je kunstgebit in de bovenkaak? Wellicht biedt een klikgebit een goede oplossing. Een klikgebit klikt vast op implantaten die in de boven- of onderkaak worden geplaatst. Je kunstgebit heeft op deze manier meer houvast, waardoor deze veel minder snel los kan schieten. Bij een klikgebit in de bovenkaak is er bovendien geen gehemelteplaat meer nodig, aangezien de prothese houvast heeft op de implantaten in plaats van het gehemelte. Eten, praten en uitgebreid lachen worden weer vanzelfsprekend en leuk!

 

Wist je dat een klikgebit vaak grotendeels wordt vergoed vanuit de basisverzekering?

 

Bij VieDenta Kliniek hebben we ons eigen tandtechnisch laboratorium in huis. Op deze manier verkorten we de lijnen en kan werk sneller afgeleverd worden. Zo ben je het kunstgebit voor reparaties of aanpassingen niet langer kwijt dan nodig is. Door een snelle schakeling tussen de tandarts en tandtechnicus bieden wij maatwerk van een hoge kwaliteit en ben jij bij onze kliniek in goede handen.

 

Door de huidige verbeteringen in de tandtechniek, zie je vaak het verschil tussen een natuurlijk gebit en kunst- klikgebit niet eens. Binnen ons eigen tandtechnisch laboratorium wordt naast het comfort ook erg veel aandacht besteed aan de esthetiek van een klikgebit; wat past bij jouw gezicht en welke kleur tanden wens je zelf? We kijken er graag uitgebreid naar om een passende oplossing voor jou te bedenken.

 

Denk je: Wauw, dit is wellicht dé oplossing voor mij? Wij plannen graag een afspraak met je in om de mogelijkheden te bekijken en vervolgens alles uitgebreid met je te bespreken. Wanneer jouw kaak geschikt is voor implantaten, verzorgen wij de aanvraag voor een machtiging bij de zorgverzekeraar. Zodra deze is goedgekeurd, gaan wij graag aan de slag om een prachtig klikgebit en daarmee een fantastische glimlach te realiseren.

 

Extra tip: Heb je nog een (grote) behandeling op de planning staan? Bekijk dan goed hoeveel recht je dit jaar nog op vergoeding hebt vanuit jouw verzekeraar. En wacht dan uiteraard niet te lang met het inplannen van een afspraak, want voor je het weet is het 2023.